Perspektívák Konferencia 2017 május 12-13

0

Perspektívák a Paro-Implantológiában és a Komprehenzív Fogászatban
A Magyar Fogorvosok Egyesületének Konferenciája 2017. május 12-13.

Az idei év május 12-13-án rendezte meg Egyesületünk a Perspektívák a Paro-Implantológiában és a Komprehenzív Fogászatban című továbbképző konferenciáját (http://www.symposiumszeged.com/).

Szeged mediterrán hangulatú, napfényben úszó városa befogadó közegként ismét optimális teret adott a tradicionális rendezvénynek, melyben a szakmai programot a hangulatos gálavacsora tette még színesebbé, mely kiváló lehetőséget biztosított baráti beszélgetésekre, a régi élmények felelevenítésére és jövőbeni tervek szövögetésére.

A Magyar Fogorvosok Egyesületének egyik fő célkitűzése olyan világhírű előadók meghívása Magyarországra, akik még nem szerepeltek hazánkban, lehetővé téve ezzel, hogy fogorvosaink a költséges külföldi kongresszusok helyett itthon, Magyarországon érjék el a szakma nagyságait, számukra is megfizethető áron. Az idei programban meghívott plenáris előadóként 9 nemzetközi név szerepelt, 5 európai és tengerentúli országból, mint például Giovanni Zuchelli vagy Samuel I. Kratchman.

Az Egyesület másik célja, hogy aktív kapcsolatokat hozzon létre Európai és Európán túl működő szakmai társaságokkal. A szakmai együttműködési szerződés megkötését idén az Izraeli Fogorvosi Egyesület képviselőivel kötötték meg a Konferencia gálavacsoráján ünnepélyes keretek között.

Az előző évekhez hasonlóan a továbbképzést idén is egy elméleti és gyakorlati tudást is gyarapító kurzus előzte meg Marius Steigmann Professzor Úr vezetésével.

A szakdolgozóknak külön szekció biztosította a szakmai fejlődés lehetőségét, melynek során a rendelői infekció-kontroll témájában fejleszthették ismereteiket. Dr. Christian Stempf, a W&H group higiéniai tanácsadója tartott számukra igen színvonalas és átfogó előadást.

Nagy megtiszteltetés és elismerés a szervezők számára, hogy az elmúlt évek sikeres konferenciáinak hatására kollégák és a kiállítók részéről az idén is igen nagy volt az érdeklődés a Symposium iránt. A rendezvényre közel 450 orvos és szakdolgozó, valamint 120 hallgató regisztrált.

A kiállító cégek száma 45 volt, melyhez újdonságként a „Korean Corner” keretein belül 16 koreai ipari partner is társult. A „Korean Corner” ünnepélyes megnyitóján péntek délben Őexcellenciája Yim Geun-hyeong Nagykövet úr is megjelent. A cégek képviseletében összesen közel 180 fő jelent meg.

Reméljük, a konferencia résztvevői az idei évben is megelégedéssel, hasznos ismeretekkel és kapcsolatokkal felvértezve utazhattak haza, és a jövő évi konferencián újra vendégül láthatjuk őket.

Megosztás