MFE díjak az OTDK-n

0

Idén április 18-21. között Pécsen került megrendezésre a XXXIII. Országos Tudományos Diákköri Konferencia Orvos- és Egészségtudományi, Humán Tudományi valamint Művészeti és Művészettudományi Szekciója. A magyar felsőoktatás megindulásának 650. évfordulóját sikeresen ünnepelte a mintegy 2000 hallgató, oktató résztvevő, akik közül legnagyobb létszámban az orvos-, fogorvos-, és gyógyszerésztudományok területén mérettették meg magukat.
A konferencia a jubileumhoz méltó magas színvonalon került megrendezésre és nem kis örömünkre az idei évben már 4 fogorvos-tudományi tagozat keretén belül hallgathattuk meg a fogorvostanhallgatók előadásait. Az Elméleti I.-II., a Klinikai és Interdiszciplináris tagozatok mindegyikében igen színvonalas előadások hangzottak el komoly fejtörést okozva a zsűrinek a díjazottak kiválasztásában.

A helyezetteken túlmenően az idei évben a Magyar Fogorvosok Egyesülete is külön díjat ajánlott fel minden egyes tagozatban. A nyertesek az MFE májusi konferenciájára nyertek ingyenes részvételi és utazási támogatást.

 1. Elméleti fogorvostudományok I. szekció : Kőhidai Zsófia     Semmelweis Egyetem, Fogorvostudományi Kar
  Polietilénimin és ezüsttel képzett nanopartikulumainak PDL-őssejtekre kifejtett sejtélettani hatásai” c. előadásért
 2. Elméleti fogorvostudományok II. szekció: Dakó Alpár    Szegedi Tudományegyetem, Fogorvostudományi Kar
  Szubgingivális plakk periodontopatogén flórájának vizsgálata PCR eljárással, a rögzített készülékkel végzett fogszabályozó kezelés korai szakaszában” c. előadásért
 3. Interdiszciplináris fogorvostudományok szekció: Dudás Csaba, Nagy Sándor, Tóth Evelyn                 Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem
  Kompozit, üvegionomér és szilikátcement felületi érdességének változása különböző fogkrémek hatására” c. előadásért
 4. Klinikai fogorvostudományok szekció: Kalas Nándor Debreceni Egyetem, Fogorvostudományi Kar
  A vér vastartalmának szerepe a gyökérkezelt fogú betegek fogainak elszíneződésében” c. előadásért

Ezúton is gratulálunk a nyerteseknek, csakúgy, mint a konferencia minden résztvevőjének és felkészítőiknek és kívánunk további sikeres tudományos munkát!

Share.