Egyeztetések az elmaradt béremelések és praxis-díjak ügyében

0

A Magyar Orvosi Kamara és a Kamara Fogorvosi Tagozatának elnökeivel találkozott augusztus 24-én Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár.

Az elmúlt hetekben a sajtóban többször felmerült, hogy a közfinanszírozott alapellátásban dolgozó fogorvosok nem elégedettek a finanszírozásukkal, szeptemberre demonstrációt is kilátásba helyeztek. A Kamara képviselői ismertették a közfinanszírozott fogorvosi szolgálatok problémáit, és kérték az egészségügyért felelős államtitkárságot, hogy vizsgálja meg, miként lehetne változtatni a finanszírozás rendszerén a fogorvosi alap,- és szakellátás területén.

A csütörtöki találkozón az egyeztetés végén Éger István a MOK elnöke és Hermann Péter a MOK Fogorvosi Tagozatának elnöke abban állapodott meg Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkárral, hogy mindkét fél áttekinti, hogy milyen közös teendők lehetnek a jövőben a fogorvosi alap,- és szakellátás fejlesztése érdekében és ezekről a közeljövőben részletesebben egyeztetnek.

Előzmények:
  • Hermann Péter MOK Fogorvosi Tagozat elnök államtitkárságra írt márciusi levelét itt olvashatják
  • Ezév áprilisából az egészségügyért felelős államtitkár válaszát itt olvashatják
  • Hermann Péter júniusban Dr. Gazsó Balázs helyettes államtitkár (EMMI Jogi Főosztály Egészségpolitikai és egyházi jogi osztály) részére írt levelét itt olvashatják
  • A kamara további nyilatkozatai és levelei a témában elérhetőek a kamara.fogorvos.hu oldalon.

Forrás: www.mok.hu és www.kamara.fogorvos.hu

Megosztás