Olasz-Magyar Együttműködés: Megállapodást írt alá az MFE és az AIO

0

2018. május 11-én, pénteken este, az MFE tudományos továbbképző konferenciájának gálavacsoráján együttműködési megállapodást írt alá a Magyar és az Olasz Fogorvosok Egyesülete.

A Perspektívák a Paro-Implantológiában és a Komprehenzív Fogászatban című nemzetközi kongresszus az idei évben is nagy sikerrel zárult; több, mint 700 résztvevőjéből mintegy 210 fő jegyet váltott a gálavacsorára is, amely az eddig évek legmagasabb száma. Az ünnepélyes gálavacsorára idén először a patinás szegedi régi Hungária szálló épületében, a Hungi Vigadóban került sor, mely kellemes és ünnepélyes helyszínt biztosított az eseménynek.

A gálavacsora megnyitásakor Prof. Dr. Nagy Katalin elnök asszony magyar-olasz zászlók összeolvadásának szimbolikája mögött köszöntötte a résztvevőket és az esemény meghívott vendégeit. Az ünnepélyes aláírást megelőzően nagy megtiszteltetés volt számunkra, hogy őexcellenciája Massimo Rustico olasz nagykövet útba ejtette rendezvényünket külföldi kiküldetése előtt, és kedves szavaival üdvözölte az együttműködést. Prof. Dr. Pál József tiszteletbeli konzul valamint Dr. Kollár Andrea, a Szegedi Tudományegyetem Olasz Tanszékének vezetője és Dr. Ezio Bernardelli, az olasz tanszék lektora is röviden üdvözölték a kezdeményezést, majd Prof. Dr. Gera István, az MFE előző elnöke és Dr. Enrico Lai, az olasz egyesület elnökhelyettese ünnepélyesen aláírták a megállapodást. Dr. Lai, aki beszédében közvetítette felénk az olasz egyesület elnöke, Dr. Fausto Fiorile és az FDI elnökének, Dr. Gerhard Konrad Seeberger üdvözletét, és Gera professzor úr rövid beszéde zárta az eseményt. A gálavacsorán résztvevő vendégek ezt követően olasz hallgatók közreműködésével fogorvostanhallgatókból álló csapatok rövid zenei előadását hallgathatták meg, majd svédasztalos vacsora felett erősíthették tovább szakmai és személyes kapcsolataikat.

Az eseményen készült képgalériánkat itt tekinthetik meg:

 

Az együttműködési szerződés létrejötte többéves szoros kapcsolat eredménye volt. Mintegy tíz éve, a konferencia első igazán nemzetközi eseményére négy neves olasz előadó is meghívást kapott, és mindezek óta minden évben szerepelnek Szegeden a szakma legkiválóbb olasz képviselői. Olyan előadók váltották egymást az évek során, mint Francesco Mangani, Angelo Putignano, Gianfranco Politano, Alberto Fonzar, Egon Euwe, Marco Ferrari, Massimo DeSanctis vagy Camillo D’Arcangelo, Giovanni Zucchelli. Ezen kívül már négy magyar fogorvostanhallgatónak volt lehetősége a Jules Allemand Trophy esztétikai fogászati verseny keretein belül három hónapot eltölteni az olasz Chieti egyetemen, kettőjük ösztöndíj büszke tulajdonosa is lett.

A megkötött együttműködési megállapodás a második a jövőre tervezett hosszú sorban, a 2017 májusában aláírt izraeli egyesülettel kötött szerződést követvén. A megállapodásban a két egyesület biztosítja a másik felet afelől, hogy a továbbiakban még erősebb együttműködésre kerül sor közöttük tudományos, oktatási és szakmai téren: hallgatók, oktatók cseréjére, közös szakmai egyeztetésekre, és az érdekek közös kialakítására kerülhet sor, egymás tudományos előrehaladását is tovább segítve.

Várakozással nézünk elébe a további együttműködésnek, és köszönjük kedves vendégeink megtisztelő szavait.

A Magyar Fogorvosok Egyesülete

Fotók: Kiss-Dózsai Zsuzsanna

További megjelenések: http://www.aio.it/accordo-di-collaborazione-aio-associazione-dentisti-ungheresi.html

 

Megosztás