Perspektívák a Paro-Implantológiában és a Komprehenzív Fogászatban – A Magyar Fogorvosok Egyesületének Konferenciája 2018. május 10-12

0

Az idei év május 10-12-én rendezte meg Egyesületünk a Perspektívák a Paro-Implantológiában és a Komprehenzív Fogászatban című továbbképző konferenciáját.

Szeged mediterrán hangulatú, napfényben úszó városa befogadó közegként ismét optimális teret adott a tradicionális rendezvénynek, melyben a szakmai programot a hangulatos gálavacsora tette még színesebbé, mely kiváló lehetőséget biztosított baráti beszélgetésekre, a régi élmények felelevenítésére és jövőbeni tervek szövögetésére.

A Magyar Fogorvosok Egyesületének egyik fő célkitűzése olyan világhírű előadók meghívása Magyarországra, akik még nem szerepeltek hazánkban, lehetővé téve ezzel, hogy fogorvosaink a költséges külföldi kongresszusok helyett itthon, Magyarországon érjék el a szakma nagyságait, számukra is megfizethető áron. Az idei programban meghívott plenáris előadóként 12 nemzetközi név szerepelt, 11 európai és tengerentúli országból, mint például Sygcuk Kim, Paul Weigl, Fouad Khoury vagy Howard Gluckman.

Az Egyesület másik célja, hogy aktív kapcsolatokat hozzon létre Európai és Európán túl működő szakmai társaságokkal. A szakmai együttműködési szerződés megkötését idén az Olasz Fogorvosi Egyesület képviselőivel kötötték meg a Konferencia gálavacsoráján ünnepélyes keretek között.

Az előző évekhez hasonlóan a továbbképzést idén is egy elméleti tudást gyarapító kurzus előzte meg Anton Sculean Professzor Úr vezetésével és három további nemzetközi előadóval.

A szakdolgozóknak két külön szekció biztosította a szakmai fejlődés lehetőségét, melynek során az orális egészség fejlesztése és prevenció témájában fejleszthették ismereteiket.

A Magyar Fogorvosok Egyesülete ezen konferencia első napján tartotta éves közgyűlését, valamint átadta a Dr. Bánóczy Jolán emlékérem és jutalomdíjat és a Körmöczi-pályadíjakat is.

Nagy megtiszteltetés és elismerés a szervezők számára, hogy az elmúlt évek sikeres konferenciáinak hatására kollégák és a kiállítók részéről az idén is igen nagy volt az érdeklődés a Symposium iránt. A rendezvényre több, mint 700 résztvevő regisztrált. A kiállító cégek száma 45 volt, melyhez újdonságként egy, hat kínai céget bemutató stand is társult. A cégek képviseletében összesen mintegy 130 fő jelent meg.

Reméljük, a konferencia résztvevői az idei évben is megelégedéssel, hasznos ismeretekkel és kapcsolatokkal felvértezve utazhattak haza, és a jövő évi konferencián újra vendégül láthatjuk őket.

A Magyar Fogorvosok Egyesülete

Konferenciánkon készült videó: https://youtu.be/b5tUHInivH0
A konferenciát szervező iroda: http://www.regio10.hu/
Fotók: Kiss-Dózsai Zsuzsa

Megosztás