2019-es konferenciánk összefoglalója képekkel

0

Perspektívák a Paro-Implantológiában és a Komprehenzív Fogászatban
A Magyar Fogorvosok Egyesületének Konferenciája 2019 május 9-11

Az idei évben május 9 és 11 között rendezte meg Egyesületünk a Perspektívák a Paro-Implantológiában és a Komprehenzív Fogászatban című továbbképző konferenciáját.

Szeged mediterrán hangulatú, napfényben úszó városa befogadó közegként ismét optimális teret adott a tradicionális rendezvénynek, melyben a szakmai programot a hangulatos gálavacsora tette még színesebbé, kiváló lehetőséget biztosítva baráti beszélgetésekre, a régi élmények felelevenítésére és jövőbeni tervek szövögetésére.

A Magyar Fogorvosok Egyesületének egyik fő célkitűzése olyan világhírű előadók meghívása Magyarországra, akik még nem szerepeltek hazánkban, lehetővé téve ezzel, hogy fogorvosaink a költséges külföldi kongresszusok helyett itthon, Magyarországon érjék el a szakma nagyságait, számukra is megfizethető áron. Az idei programban meghívott plenáris előadóként 10 nemzetközi név szerepelt, négy kontinens 7 országából, ezzel első alkalommal mutatva be Dél-Amerika és Ázsia előadói szemszögéből is a fogorvostudomány előrehaladását.

A továbbképzést idén egy igen népszerű (már az esemény előtt egy hónappal minden hely betelt rá) hands-on kurzus előzte meg Sofia Aroca és Massimo DeSanctis vezetésével.

A szakdolgozóknak külön szekció biztosította a szakmai fejlődés lehetőségét, melynek során a dentálhigiénikusok pályaorientációjának témájában fejleszthették ismereteiket az amerikai Trisha O’Hehir előadásain.

A Magyar Fogorvosok Egyesülete ezen konferencia első napján tartotta éves közgyűlését is. A közgyűlés határozatait és Dr. Nagy Katalin elnök beszámolóját a 2018-s évről megtalálják az MFE weboldalán. Egyesületünk szintén ezen a pénteken átadta a Dr. Bánóczy Jolán emlékérem és jutalomdíjat, az NSK kutatói díjakat és a Körmöczi-pályadíjakat is.


A Magyar Fogorvosok Egyesületének közgyűlési határozata alapján kiemelt pártoló tagságot adományozott három támogatójának, a Straumann Magyarországi Fióktelepe, a Denti System Kft. és a Philips Magyarország képviselői a támogató tagság nyilatkozatát május 10-én ünnepélyesen aláírták az MFE elnökségével.

Nagy megtiszteltetés és elismerés a szervezők számára, hogy az elmúlt évek sikeres konferenciáinak hatására kollégák és a kiállítók részéről az idén is igen nagy volt az érdeklődés a Symposium iránt. A rendezvényen 19 országból közel 1000 fő részvételének örvendhettünk.

Reméljük, a konferencia résztvevői az idei évben is megelégedéssel, hasznos ismeretekkel és kapcsolatokkal felvértezve utazhattak haza, és a jövő évi konferencián, 2020. május 7-9 között újra vendégül láthatjuk őket, Önöket.

Minden további fotót megtekinthetnek az alábbi linken: http://regio10.synology.me/photo/share/2cyxC0L1#!List

Share.