Együttműködési megállapodás a Török és a Magyar Fogorvosok Egyesülete között

 

 

A Magyar Fogorvosok Egyesülete kiemelkedően fontosnak tartja a külföldi fogorvos egyesületekkel való kapcsolatépítést, együttműködést, mindezért törekszik arra, hogy az Egyesület e kapcsolatrendszere folyamatosan bővüljön újabb külföldi partneregyesületekkel. 

 

A Török Fogorvosok Egyesületével történt egyeztetést követően 2023. május 4-én, a Symposiumszeged konferencia VIP fogadásán került sor a két egyesület közötti együttműködési megállapodás hivatalos aláírására, amelyen Őexcellenciája Gülşen Karanis Ekşioğlu török nagykövet asszony és Hossó Zoltán török tiszteletbeli konzul úr is megtisztelte a fogadáson résztvevőket jelenlétével.  

 

A megállapodás ünnepélyes megkötésén a Törökországot sújtotta természeti katasztrófa okán Prof. Dr. A. Tarik Ismen elnök úr sajnálatos módon nem tudott részt venni, így Elnök Úr megbízásából a Török Fogorvosok Egyesülete részéről Prof. Dr. Hande Sar Sancakli, az egyesület nemzetközi ügyekért felelős bizottságának elnökségi tagja írta alá személyesen május 4-én a megállapodást. Az aláíráson a Haleon világcég képviseletében Özlem Kaynak vezérigazgató (Magyarország, Románia, Csehország és Szlovákia), valamint Lember Szilvia a Haleon magyarországi leányvállalatának igazgatója, valamint 35 meghívott külföldi előadó és cég képviselője is részt vett.

 

A két egyesület között létrejött megállapodás célja a szakmai- és tudományos tapasztalatcsere, egymás támogatása nemzetközi fórumokon, csereprogram kidolgozása a két ország fogászati szakemberei között, valamint vendégelőadók meghívása a két országból az egyesületek saját nemzetközi konferenciájára.

 

 

 

 

magyar