Megalakult a Magyar Állcsont-ortopédiai és Fogszabályozási Társaság

Budapesti és szegedi kollégákkal évekig dédelgettünk egy álmot. Tervezgettük egy olyan modern irányvonalú szakmai társaság létrehozását, ami interdiszciplináris szemléletű, szellemiségében progresszív és lehetőséget teremt az elhivatott kollégák szakmai fejlődésére. Hosszú előkészítő munka és jogi procedúra után az álom idővel megvalósult, és 2019. október 25-én megalakulhatott a Társaság.

 

A csapat tagjai alapító tagokká váltak, akik név szerint: Prof. Dr. Dr. Piffkó József, Dr. Dr. Bogdán Sándor, Dr. Segatto Emil, Dr. Rózsa Noémi, Dr. Pinke Ildikó, Dr. Borsos Gabriella, Dr. Juhász Fanni, Dr. Sáfrány-Fárk Árpád, Dr. Nemes Bálint és Dr. Kis-Márton Huba.

A megalakulást követően megválasztottuk az első ciklus három fős elnökségét és az elnököt. Az elnök Dr. Segatto Emil, a gazdasági alelnök Dr. Pinke Ildikó és a titkár Dr. Nemes Bálint.

 

Megfogalmaztuk küldetésünket és elkezdődött a tagfelvételi folyamat is.

A Magyar Állcsont-ortopédiai és Fogszabályozási Társaság küldetése, hogy hidat képezzen olyan szakorvos kollégák és rezidensek között, akik a tudomány, a kutatás, az oktatás, valamint a betegellátás mindennapi feladatait magas szinten művelik és elkötelezettek az élethosszig tartó tanulás iránt.

Szakmai törekvéseinket, tevékenységünkkel kapcsolatos jövőbeni terveinket eljuttattuk az Magyar Fogorvosok Egyesületéhez és örömünkre szolgál, hogy immáron az MFE Tagtársasága lehetünk.

A járványügyi helyzetben észleltük és megértettük kollégáink bizonytalan helyzetét, ezért készítettünk egy betegbiztonságot preferáló, szakmai érvekkel alátámasztott javaslatot az Eljárásrend módosítására, amelyet a Szakmai Kollégium Tanácsa felkarolt és továbbított is a döntéshozó szervek felé.

Immár 70 feletti taglétszámmal, a továbbiakban is tagjaink közé várjuk a Fogszabályozás szakvizsgával rendelkező kollégáinkat, az Arc-állcsont és szájsebészet szakorvosokat, valamint az ilyen irányú szakképzésben résztvevő rezidens kollégáinkat is. Hallgató tagként jelentkezhetnek az orvos- és fogorvostanhallgatók diplomájuk megszerzéséig.

Elérhetőek vagyunk a honlapunkon - www.maft.hu - és aktívitásaink követhetőek a közösségi média platformokon is.

Tegyünk együtt szakmánk fejlődésért. Tegyünk együtt szakmai fejlődésünkért.

 

Dr. Pinke Ildikó

MÁFT gazdasági alelnök

Cimke: 
magyar