Digitális Fogászati Tervezés- a jövő jelen van

Semmelweis Egyetem Fogpótlástani Klinika

A Magyar Fogorvosok Egyesülete a digitális fogászat elkötelezett híveként nagy örömmel üdvözli, hogy a Semmelweis Egyetem a Neumann János Egyetemmel, valamint a Debreceni Egyetem Digitális Fogászati Tervezés (Digital Technology in Dentistry) szakot alapít.  

 

A Prof. Dr. Hermann Péter vezette csapat több éves munkájának eredményeként 2021-től indulhat magyar és angol nyelven a  Digitális Fogászati Tervező szakképzettséget adó (Digital Dental Designer) alapképzés. A számítógépes tervezésben és gyártásban jártas hazai szakemberek képzése mellett  a fogorvosi team többi tagja számára is képzési lehetőséget biztosít az új szak.

 

Semmelweis Egyetem Fogpótlástani KlinikaFotók: Semmelweis Egyetem Fogpótlástani Klinika

A digitális fogászat magyarországi elterjesztésének alapvető szüksége a témában képzett szakemberek kinevelése. A cél az, hogy a közösségi média ajánlásai helyett a tudományos vizsgálatok eredményei határozzák meg a klinikai gyakorlatot.  

A hazai digitális fogászat naprakész csak akkor lehet, ha szorosan összefonódik a nemzetközi tudományos élettel. Ennek lépéseként csatlakozott az MFE a digitális fogászat nemzetközi szervezetéhez, a Digital Dentistry Societyhez. Híreink között olvashatták Prof. Carlo Mangano, a Digital Dentistry Society elnökének köszöntését.

Az MFE szeretné ezt a kapcsolatot a jövőben még jobban kiépíteni és több magyar kollégát bevonni a munkába. Híreink között folyamatosan tájékoztatjuk tagjainkat milyen lépéseket teszünk, hogy a digitális fogászat hazánkban is a mindennapos munka része legyen.

 

Dr. Borbély Judit

 

magyar