• English
  • Magyar

OLASZ FOGORVOSOK EGYESÜLETE

Az AIO, az Olasz Fogorvosok Egyesülete több mint 8.000 fogorvost képvisel Olaszországban.

Az Egyesületet az első olaszországi fogász iskolák diplomása alapították 1984-ben.

Azért jött létre, hogy megvédje azon új fogorvosok diplomáinak jogait, akik fogász diplomát szereztek, de megakadályozták az újonnan alapított hivatásuk gyakorlását az olasz jogszabályok hiánya miatt, amelyek elismernék őket fogorvosként.

Ma, az Egyesület létrejötte után 35 évvel, az AIO vált az olaszországi továbbképzés elsőszámú szolgáltatójává, erősen fenntartva a szakmai etikát, miközben folytatja elsődleges feladatát, hogy a fogorvosok jogait a joghatóság és a törvények révén védje.
Ezáltal az Olasz Fogorvosok Egyesülete elérte, hogy fontos politikai partnerré váljon az otthoni, Európában és világszerte működő fogászati jogszabályok kidolgozásában.

Nemrégiben az AIO megszerezte a tisztelettel megkülönböztetett kitüntetést, hogy Olaszországban az egyetlen szolgáltatóvá vált, és az Amerikai Fogorvosok Szövetsége által feljogosított három európai szolgáltató közül az egyetlen, amelyet az ADA CERP által elismert szolgáltatóként továbbképzési kredit odaítélésében.
Az AIO Nemzetközi Kongresszusa, amelynek helyszínét 2013-ban Szardíniába helyezték át, az egyik leglátogatottabb eszmecsere Európában.

Az Egyesület vezető szerepet játszik a fogászatban. Néhány évvel ezelőtt létrehozta a professzionális értékek Magna Charta-ját, a fogorvosi szakmai magatartásra és etikára vonatkozó iránymutatások sorozatát.