SymposiumSzeged 2023. május 4-6.

 

SymposiumSzeged 2023. május 4-6.

Perspektívák a Paro-Implantolgóiában és a Komprehenzív Fogászatban

 

 

Áttekintés

A Magyar Fogorvosok Egyesület 2023 tavaszán újból megrendezte a hagyományos, tavaszi szegedi nemzetközi konferenciát.

Résztvevőink 2023-ban 25 országból érkeztek, ám ez alkalommal is a hazai közönség képviseltette magát a legnagyobb arányban. A nézőtér soraiban a három napban összesen több, mint ezer érdeklődőt köszönthettünk.

48 cég 42 kiállításának meglátogatása, az állandó kapcsolatépítés és önfejlesztés mellett a konferencia résztvevői akár BMW-t is vezethettek.

A csütörtöki nap

  • A szakmai program első napján, május negyedikén 2023-ban először tartalmazott programunk egy egésznapos továbbképzést fogászati asszisztensek, dentálhigiénikusok számára: a Magyar Dentálhigiénikusok Egyesületével közösen megrendeztük az Első Dentálhigiénikus Szimpóziumot.

    A csütörtöki programon résztvevő mintegy kétszáz kolléga öt előadótól hallhatott a Magyarországon feltörekvő szakma sajátosságairól. Az előadók között volt Prof. Andrea Mombelli, és az Európai Dentálhigiénikusok Egyesületének elnöke, Gitana Rederiene is. Az asszisztensek egynapos programjának részeként a jelentkezők egy kisebb csoportja gyakorlati, hands-on továbbképzésben is bővíthette készségeit. Az esemény rövid beszámolóját az MDE oldalán is olvashatják.

  • Május 4. délutánján két tucat fogorvos is részt vett hands-on képzésen: Az Olaszországból érkező Testori professzor segítette továbbképzésüket az innovatív és minimál invazív trendek témájában a laterális sinus lift és terápiás alternatívák terén. A piezosebészeti megközelítést anatómiai modelleken alkalmazhatták a résztvevők.

 

A pénteki nap

Pénteken a konferencia megnyitóján a Kulturális és Innovációs Minisztérium Helyettes Államtitkára, Varga Bajusz Veronika, a Szegedi Tudományegyetem képviseletében Dr. Fendler Judit kancellár asszony, a Fogorvostudományi Kar képviseletében Dr. Baráth Zoltán dékán köszöntötte a konferencia résztvevőit.

A pénteki nap programjában a Magyar Fogorvosok Egyesületének több eseménye is helyt kapott, melyekről a Fogorvosi Szemle lapjain és az MFE weboldalán is olvashatnak:

És végül de nem utolsó sorban, a pénteki estén volt az elegáns gálavacsora, ahol az előadók, a cégek képviselői és a résztvevők oldott hangulatban folytathatták a kapcsolatépítést.

A szombati nap

A konferencia utolsó napjának reggelén egy különleges programmal kezdtünk; Dr. Bak Nguyen és Dr. Masha Khaghani és Dr. Nagy Katalin társszerzők jelenlétével egy hibrid, online streamen élőben közvetített nemzetközi könyvbemutatót láthattak az érdeklődők: a tengerentúli szerzők online jelenlétével mutatták be a Leadership: Changing the world from a dental chair kiadványt.

 

A szombati nap tudományos programjában pedig öt kiváló előadót hallhatott a közönség, melynek köszönhetően a legutolsó előadásig megteltek a sorok nézőkkel.

 

A konferencia Facebook-oldalán és weboldalán megtekinthetik az eseményen készült fotók galériáit is láthatják.

Várjuk Önöket 2024-ben is Szegeden, 

SymposiumSzeged 2024. május 9-10-11.

 

magyar