Slow Dentistry is Safe Dentistry-avagy ideje lelassulni

 is Safe Dentistry

avagy Ideje Lelassulni

 

 

 

Az idei évben a Magyar Fogorvosok Egyesületének megtisztelő felkérését elfogadva, Dr. Miguel Stanley (Portugália) a Symposium Szeged 2020 konferencia kiemelt előadójaként és a nagy érdeklődésre való tekintettel workshop házigazdájaként látogatott volna hazánkba. Sajnos a kialakult járvány- és veszélyhelyzetre való tekintettel, Dr. Stanley végül nem tudott Magyarországra utazni 2020. májusában.

A fogorvosi rendelők újranyitása kapcsán szükségét és kiemelt aktualitását érezzük annak, hogy közelebbről is megismertessük Önökkel a koncepciót, amelyben Dr. Stanley hisz: a Slow Dentistryt.

A Slow Dentistry ® mozgalom élén álló tiszteletbeli nagykövetek a világ vezető fogorvosai közül kerülnek kiválasztásra. A tiszteletbeli globális nagykövetek valamennyien a szakma kiváló képviselői, akik a minőségi fogászati ellátást képviselik mind a gyakorlatban mind az oktatásban: egyetemi előadásaikkal és a kollégák képzésével.

A 26 nagykövet 4 kontinens 17 országát képviseli, köztük találhatjuk Dr. Kenneth Serota-t, Dr. Stanley-t, a koncepció megalapítóját; és a közelmúltban Prof. Dr. Nagy Katalin, az MFE elnöke is a Slow Dentisrty tiszteletbeli nagykövete lett. (Lábjegyzetként engedjék meg, hogy figyelmükbe ajánljuk Dr. Serota interjúsorozatát, melyben a fogorvostudomány vezető alakjainak életútját mutatja be. Itt megtekinthetik Dr. Stanley-vel folytatott interjúját.)

Sajnos jelenleg nincs lehetőségünk rá, hogy ebben az évben Magyarországon élőben, a konferencián hallhassuk, ezért mutatjuk be Önöknek itt, ebben a virtuális térben, mit tart Dr. Stanley, a White Clinic igazgatója és az egyik nemzetközileg elismert előadó a biztonságos fogászatról a gyakorlatban.

Dr. Stanley az elmúlt húsz évben gyakorlatban alkalmazta és népszerűsítette a Slow Dentistry módszerét. A módszer, ahogyan azt látni fogjuk, a biztonságos fogászat jövője. A globális COVID-19 helyzet fényében nemcsak ajánlott, hanem egyenesen elengedhetetlen lett, hogy a rendelők elfogadják és kövessék ezeket az iránymutatásokat.

De mit is jelent a Slow Dentistry? 

A Slow Dentistry irányelveinek célközönsége a fogorvos és a páciens is. A legfontosabb, hogy megfelelően hosszú időt szánjunk a kezelésekre, lehetővé téve a fertőzést elkerülő intézkedések legmagasabb szintű betartását. Fő cél a fogorvosi ellátás színvonalának javítása, fejlesztése az egész világon, hogy biztosítsuk a betegek biztonságát, jólétét, kényelmét és informáltságát. A Slow Dentistry csapata olyan klinikák/ fogászati rendelők hálózatát építi ki, amelyek elkötelezettek arra, hogy elég időt szánjanak a betegeikre kezelésük során. A Slow Dentistry előtérben tartja azt is, hogy időt szenteljen a következő beteg kezelése előtt a rendelő megfelelő tisztítására, fertőtlenítésére és előkészítésére. A biztonságos ellátás ritkán alkalmazható sűrű betegforgalom esetén.

Mik a Slow Dentistry alappillérei? 

  1. Érzéstelenítés
  2. Kofferdam izolálás

  3. A rendelő fertőtlenítése

  4. Tájékoztatott beleegyezés

Természetesen felmerül bennünk a kérdés: hány beteget kezelhetünk ilyen módon, amely nem fogja radikálisan csökkenteni a rendelő jövedelmét? Dr. Stanley azt jósolja, hogy a COVID-19 helyzet magában hordozza a betegek általános hajlandóságát arra, hogy a biztonságot az idő és költségek elé állítsák. A Slow Dentistry segít a fogorvosoknak felismerni, melyek azok a lépések, amelyekkel garantálni tudják pácienseik és csapatuk biztonságát és segít ezen lépések kommunikálásában is.   

 

„Soha ezelőtt nem volt még ekkora fontossága annak, hogy megfelelő időt szánjunk a kézfertőtlenítésre és a rendelők megfelelő fertőtlenítésére a páciensek között (…), minden rendelőnek legalább 10 percet kell fordítania a kezelések között az összes felület megfelelő fertőtlenítésére. ”

 

Ezzel kapcsolatban egy kiemelten hasznos útmutatót kaptunk Dr. Stanley-től, kérjük, olvassa el, használja, töltse le és bátran tegye közzé:

Slow Dentistry Tagság

Fogorvosok önállóan, dentálhigiénikusok vagy rendelők is csatlakozhatnak a Slow Dentistry programhoz. A Slow Dentistryhez csatlakozva egy olyan közösséghez tartozhatunk, melynek érdeklődése középpontjában a páciens van.

A Slow Dentistry nem a tagok által használt technikákról és anyagokról szól, a négy alappillér megvalósításának nincs extra költsége. Csatlakozzon, ha hisz abban, hogy Ön különbözik azon rendelőktől, amelyek a minőség elé sorolják a bevétel fontosságát.

 

“Minél nagyobb a hálózatunk, annál több fizető tag van, annál többet tudjuk magunkat, módszerünket reklámozni a Google-on, a Facebook-on és a globális közösségi médián, beleértve a sajtót is kiemelt figyelmet fordítva arra, hogy a nyilvánosság megértse az ár és a biztonság közötti különbséget. Különbséget költség és érték között. A helyes cselekedetek és a csak pénzkeresés között.”
Dr. Miguel Stanley

 

A Slow Dentisrty nagyszerű lehetőséget kínál a Magyar Fogorvosok Egyesületének tagjai számára, hogy kedvezményes áron csatlakozzanak a programhoz. 

Az MFE tagjai és klinikáik 20% -os kedvezménnyel csatlakozhatnak a hálózathoz, amely az alábbi árakból vonódik le:

 

Olyan fogorvosok számára, akik nem rendelkeznek saját rendelővel/ egy vagy több klinikán/rendelőben dolgoznak

 

€199.99/ év

Dentálhigiénikusok számára

 

€99.99/ év

Fiatal fogorvosok számára a diploma megszerzésétől számított két évig

 

€129.99/év

Egyéni rendelők számára

 

€299.99/ év

Fontos kiemelnünk, hogy a program éves költsége a páciensek érdekében kerül felhasználásra.

Mit kínál a Slow Dentistry a tagjainak? 

  1. Alappillérek
  2. Segítség és támogatás
  3. Higiénia
  4. A Slow Dentistry hálózata (minden tag tanusítványt is kap)
  5. Betegellátás
  6. Időgazdálkodás
  7. A páciens tudatossága

 

További információk a tagság előnyivel kapcsolatban a következő linken találhatók. https://www.slowdentistry.com/for-the-practitioner/ 

Szeretne csatlakozni a Slow Dentistryhez? Lépjen kapcsolatba a Slow Dentistry-vel az alábbi linken: https://www.slowdentistry.com/how-to-become-a-member/ és jelezze, hogy Ön a Magyar Fogorvosok Egyesületének tagja!

 

“Miért kellene felesleges kockázatot vállalunk az egészségügyi ellátás során?  Ideje lelassulni. ”

 

 

Források és további információk: 

•    https://www.slowdentistry.com/
•    https://www.miguelstanley.com/coronavirus-impact-on-dental-practices-slow-dentistry/
•    https://www.dental-tribune.com/news/dentists-on-coronavirus-reality-around-the-globe-dr-miguel-stanley-from-portugal/
•    https://eu.dental-tribune.com/news/the-importance-of-going-slow/
•    https://www.dentistryiq.com/covid-19/video/14175463/coronavirus-impact-o...

 

LETÖLTHETŐ CSATOLMÁNY: 
magyar