IZRAELI FOGORVOSOK EGYESÜLETE

A Magyar és az Izraeli Fogorvosok Egyesülete 2017-ben együttműködési megállapodást kötött.

 

Az Izraeli Fogorvosok Egyesülete (IDA) a fogorvosi szakmát képviselő hivatalos testület Izraelben. Az izraeli közegészségügy érdekében végzett mindennapi tevékenységeken kívül, a fogászat színvonalának megőrzése és a fogorvosok jóléte mellett az Izraeli Fogorvosok Egyesülete kiterjedt kapcsolatokkal rendelkezik a világ legtöbb országával.

Az IDA égisze alatt kilenc szakmai szövetség létezik, amelyek mindegyike egy adott szakterületet képvisel. Az IDA Tudományos Tanácsa az Egészségügyi Minisztérium végrehajtó szerveként működik, felügyeli a szakterületeket, akkreditálja a szakirányú intézményeket, a szakvizsgák programjait, és megszervezi ezeket a vizsgákat. Az Egyesület által vezetett Nemzeti Bíróság megvizsgálja a polgárok fogorvosokkal szembeni panaszát.

Az Egyesület küldetése az egész év folyamán folytatott továbbképzésen keresztül elősegíteni és fenntartani a magas szintű fogászatot Izraelben. Az IDA évente egyszer megrendezésre kerülő nemzeti konferenciája több ezer Izraelből és külföldről érkező fogorvosból és vezető oktatóból áll.

Az Izraeli Fogorvosok Egyesületében a tagság különféle előnyöket és szolgáltatásokat nyújt a tagok számára, ideértve a fogászat szakterületén belüli termékekre kapható jelentős kedvezményeket.

Ezen túlmenően, az IDA fogorvosi ellátást nyújt a hátrányos helyzetű lakosságnak és a holokauszt túlélőinek.